Meteen naar de inhoud

Om meerdere redenen kan een vangkooi een oplossing, bijvoorbeeld: uw kat die altijd binnen is, is naar buiten ontsnapt en is bang en niet te benaderen. Of er zit een gewonde en/of verwilderde kat in uw tuin of op uw erf die niet te vangen is of u heeft een zichtmelding van (pasgeboren) kittens, maar ziet geen moederpoes.

Wilt u gebruik maken van onze vangkooien, dan kunt u die telefonisch reserveren en ophalen bij de aangegeven locatie. U betaald hiervoor een borg van €50, welke u terugkrijgt zodra de kooi heel teruggebracht is.

Indien u het liever aan ons overlaat, dan wordt er een tarief gehanteerd van €35.

Gedumpte/gevonden kittens met of zonder (verwilderde) moeder, komen wij gratis vangen.

Wanneer kunt u het beste een vangkooi inzetten? Lees de tips hier!

 

TIPS

Een vangkooi heeft pas zin als de kat al langere tijd op dezelfde plek komt.
Maak daarom op een beschutte plek, niet ver van waar je de kat gezien hebt, een voerplekje. Hou dat plekje goed in de gaten door een paar x per dag te gaan kijken. Wordt het voer door de betreffende kat opgegeten, vul het dan aan en hou dit een paar dagen vol. Haal daarna pas de vangkooi op, zet deze op de voerplek met het voer in de kooi. Je hebt maar 1 kans, dus twijfel je nog, zet dan de kooi niet op scherp en blijf een paar dagen voeren in de kooi alvorens op scherp te zetten. Nadat de kat gevangen zit in de kooi, vergrendel de luik(en) en leg er een kleed overheen. Daardoor wordt de kat wat rustiger. 
Ga met kooi en al naar de dierenarts voor controle.